Bloggen: 5 tips om inspiratie op te doen

Blog ideeën

Heb je soms wel eens moeite om inspiratie te vinden voor een nieuw blogartikel? Dan zijn deze 5 tips misschien iets voor jou.

1. Sleutelwoorden opzoeken

Als je eens nagaat welke woorden er allemaal te maken hebben met jouw activiteit, dan krijg je zeker al wat ideetjes waarover je kan schrijven. Uiteraard weet je er zelf ook al wel een groot aantal zoals al je diensten en producten. Dat zijn al sleutelwoorden. Verder kan je nog de eigenschappen daarvan nemen en je bent al goed op weg. Er zijn verschillende online tools te vinden die jou kunnen helpen om een lijstje met sleutelwoorden te maken.

2. Inspiratie

Laat je inspireren door de anderen! Volg zeker een aantal sleutelspelers in jouw domein en let vooral over welke zaken zij praten. Daar kan je verder op inpikken of als je een andere mening hebt, kan je daar argumenten over formuleren.

3. Nieuwsberichten

Als er belangrijke nieuwsberichten zijn, bijvoorbeeld lancering van een nieuwigheid, die met jouw domein te maken hebben, dan mag je de kans zeker niet laten liggen om daarover iets te schrijven. Bouwt jouw product of dienst ook verder op deze ontwikkelingen? Hoe gaat jouw bedrijf daarmee om? 

4. Ervaringen uit het verleden

Als je in het verleden al nuttige blogartikels geschreven hebt, dan heb je misschien ook wel reacties ontvangen. Die reacties zijn heel waardevol en kunnen leiden naar nieuwe ideeën waarover je iets kan meegeven met je volgers.

5. Intuïtie

Soms voel je het gewoon: het idee waar je net aan dacht, is perfect om verder over te praten in het volgende artikel. Gewoon doen!

 

Stuur ons een berichtje

Volg ons

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van hot news over sociale media en webdesign.